De enige echte

Eigenlijk houden we allemaal van elkaar. Een soort van verliefd op alles en iedereen.. Heerlijk! Maar waarom ervaren we dat niet zo dan? Nou…

… en toen kwamen de concepten.
We leren wat goed is en fout. En aangezien iedereen wat anders leert, zijn daar de meest uiteenlopende ideeën over. Dan begint het selecteren.. Van mensen die bij de ideeën passen die jij ook hebt. Mensen die daar lijnrecht tegenover staan, daar kan zelfs haat voor zijn. We weten ineens wat de waarheid is, we weten hoe het moet, en dat weten we zeker. Het is al gebeurd.. Er ligt een sluier over de liefde die je van nature bent.

Hersenspinsels zijn dus de blokkade, overtuigingen.. Waarom zijn deze zo levensecht?
Laat me het begrip overtuiging definiëren: ‘Een overtuiging is een gedachte die vaak bevestigd is in je leven, waardoor deze als echt wordt ervaren, en waar om die reden een lading energie achter zit.’ Als een overtuiging tegen wordt gesproken kan er dus boosheid opkomen, of wat voor emotie dan ook. Dit zien we als bevestiging voor de echtheid van de overtuiging. In feite is het alleen een signaal dat je je identificeert met een gedachte.

Stel je eens voor… Dat je in een andere wereld was opgegroeid, met totaal andere mensen om je heen. Dan zouden je hersens compleet anders gewired zijn. Hoe kan je daar schuldig aan zijn? Er zit geen bestuurder in de hersenen die ervoor kan kiezen andere dingen te geloven dan het gelooft. Het gebeurt gewoon. Input / output. Zo simpel. Zo onschuldig.

De liefde voor alles en iedereen, is de enige echte. Onvoorwaardelijke liefde. Conceptloze liefde. Niet omdat iemand je iets kan geven wat je nodig hebt. Niet omdat iemand bevestigt dat je ideeën kloppen. Maar omdat gezien wordt dat we onschuld zijn. Allemaal..

Ps. Is dit stuk dan de waarheid? Nee joh, het is maar een idee!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s